TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 22:54
Minkšti virtinukai su varškės įdaru
Minkšti virtinukai su varškės įdaru

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 mililitrų vandens (karšto, bet ne verdančio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
350 gramų varškės (sausos, birios)
1 vienetas kiaušinių
2 saujos sūrio (mėgstamo, tarkuoto)
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį žolelių (šviežių arba džiovintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, druską ir viską gerai išplakti. Tuomet pilti karštą vandenį (svarbu, kad nebūtų verdantis, naudojau iš krano), pilti aliejų ir viską išmaišyti.

2.
Į paruoštą masę palaipsniui berti miltus nuolat maišant. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio ir miltų. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų. Tuomet paruoštą tešlą dėti į maišelį, palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.

3.
Įdarui į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, įspausti česnaką, berti druską, pipirus, gerai išmaišyti, tuomet suberti sūrį, žoleles ir dar kartą viską sumaišyti.

4.
Pastovėjusią tešlą dar kartą išminkyti ir formuoti virtinukus. Imti nedidelį gabaliuką tešlos, iškočioti apskritimą, dėti paruošto įdarą, sulipdyti kraštus ir juos užspausti.

5.
Virti pasūdytame vandenyje apie 6-10 minučių, tikslus virimo laikas priklauso nuo virtinukų dydžio.




admin · 2023-02-23 06:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt