INGREDIENTAI: 250 mililitrų kefyro
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų vandens (karšto)
2 šaukštai aliejaus
20 gramų migdolų miltų
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį kreminio sūrio
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska.
2.
Kefyrą šiek tiek pašildome. Beriame sodą, išmaišome į pilame į dubenį su kiaušiniu.
3.
Sumaišome miltus ir beriame juos į kiaušinio-kefyro masę. Išmaišome.
4.
Vandenį pašildome iki karštumo ir, maišant, supilame į tešlą. Įmaišome aliejų ir paliekame 20 min.
5.
Keptuvę gerai įkaitiname, liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkeps viena pusė, apverčiame ir kepame kitą pusę. Taip iškepame visus lietinius.
6.
Tiekiant, blyną aptepame sūriu ir papuošiame braškėmis.