INGREDIENTAI: 200 gramų biskvitinių pirštelių
1 pakelis arbatos (naudojau vaisinę su obuoliais ir cinamonu)
šiek tiek kakavos
šiek tiek malto cinamono
Pertepimui:
3 vienetai obuolių
50 gramų sviesto
1 šaukštelis malto cinamono
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Dėti į keptuvę su cinamonu ir sviestu. Kepinti apie 10 minučių, vis pamaišant, kol suminkštės. Palikti atvėsti.
2.
Dubenyje elektriniu plakikliu (galima ir rankiniu, bet labai ilgai užtruks) suplakti maskarponės sūrį, grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis. Plakti iki standaus tiršto kremo.
3.
Paruošti arbatą: arbatos pakelį užpilti karštu vandeniu, palikti pritraukti. Atvėsinti tiek, kad nenudegtumėte, merkiant sausainius. Kad būtų patogiau mirkyti sausainius, galima perpilti į platesnį dubenėlį.
4.
Iš anksto pasimatuokite, kaip į turimą formą telpa sausainiai: man dalį sausainių reikėjo perpjauti pusiau.
5.
Kiekvieną sausainį sekundei merkti į arbatą ir iš karto dėti į formą (naudojau ~21*21 cm). Sausainius dėti glaudžiai vieną prie kito.
6.
Ant pirmo sausainių sluoksnio paskirstyti pusę obuolių. Užtepti pusę kremo.
7.
Taip pat iškloti antrą sausainių sluoksnį, likusius sausainius, obuolius ir kremą.
8.
Viršų gausiai barstyti kakava ir cinamonu. Indą uždengti ir pernakt palikti šaldytuve.