INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (nevirtų, tarkuotų smulkia tarka)
500 gramų cukinijų (tarkuotų stambesne tarka)
300 gramų faršo (apkepto su prieskoniais)
70 gramų bulvių krakmolo
1 vienetas kiaušinių
1 sauja petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek ciberžolės
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tarkuotas bulves, cukinijas sumaišyti, įmušti kiaušinį, suberti krakmolą, petražoles. Pagardinti druska, pipirais ir ciberžole ir išmaišyti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Šaukštu dėti bulvių-cukinijų masės, paplojant ir suformuojant blynelius. Ant viršaus dėti mėsos įdaro, o tada - vėl bulvių ir cukinijų masės.
3.
Kepti apie 15 minučių ant vidutinės ugnies, uždengus keptuvę dangčiu. Blynus apversti tik įsitikinus, kad apačia neprikibusi prie keptuvės dugno.
4.
Šiuos blynus tinka valgyti ir su grietine, ir su jogurtu, varške ar pomidorų padažu - kiekvienam pagal skonį. Į vieną blyną pabandžiau įdėti sūrio - labai tiko.