TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Greitai parauginti kopūstai su gazuotu vandeniu



INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (arba kiek turite - tiks ir pusė ar ketvirtis kopūsto)
šiek tiek druskos
šiek tiek morkų
šiek tiek krapų sėklų (arba kmynų)
pagal poreikį gazuoto vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pirmiausia kopūstą pasisveriame (to reikės druskos kiekio apskaičiavimui).

2.
Kopūstą supjaustome. Pjaustyti galima kaip jums patogu - peiliu, kombainu ar specialia tarka. Aš dažniausiai pjaustau klasikiniais šiaudeliais, kaip parodyta video, bet galite pjaustyti ir kitaip. Supjaustytus kopūstus dedu į didesnį dubenį.

3.
Pasiskaičiuoju, kiek reikės druskos. Vienam kilogramui kopūstų skaičiuoju 30g druskos (vieną kupiną šaukštą). Druską beriu ant kopūstų.

4.
Kopūstus gniaužau tarp rankų tol, kol išsiskiria sultys ir kopūstai suminkštėja, tampa elastingi (kaip parodyta video).

5.
Į tokius kopūstus dedu šiek tiek tarkuotų morkų (aš dedu visai nedaug, bet kiekį galite koreguoti pagal savo skonį) ir įberiu šiek tiek krapų sėklų. Viską išmaišau - ne gniaužau, o tiesiog išmaišau.

6.
Taip paruoštus kopūstus dedu į stiklainį. Dedu netrombuodama, palikdama šiek tiek oro tarpų.

7.
Kopūstus užpilu gazuotu vandeniu sklidinai iki stiklainio viršaus.

8.
Pridengiu stiklainį dangteliu (hermetiškai neužsuku, o tik pridengiu). Po stiklainiu padedu mažą lėkštelę, nes rūgstant skystis šiek tiek kils.

9.
Palieku šiltoje patalpoje (pvz. virtuvėje) ir po 2-3 dienų jau galima ragauti.




admin · 2023-02-05 03:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt