INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
6 šaukštai grietinės, 30% riebumo
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Persijojame miltus.
2.
Varškę sutrupiname į dubenėlį. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, beriame druską bei cukrų, viską gerai išmaišome. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą.
3.
Tešla yra šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
4.
Kepkite keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.
5.
Patiekite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.