INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (mažų)
150 mililitrų daržovių sultinio
4 šaukštai sviesto (lydyto)
1 saujelė čiobrelių (šviežių, smulkintų)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1.5 šaukštelio prieskonių bulvėms (naudojome "Santa Maria")
Patiekiant:
2 saujos daigų (mėgstamų, pvz., saulėgrąžų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupkite ir supjaustykite 1,5-2 cm storio skiltelėmis.
2.
Apipilkite bulves lydytu sviestu, įdėkite šviežius čiobrelius, smulkintas česnako skilteles ir bulvių prieskonius. Kruopščiai sumaišykite bulves su prieskoniais.
3.
Sudėkite bulves į kepimo indą.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 230 ºC ir kepkite bulves 10-15 minučių. Neužmirškite apversti.
5.
Į kepimo skardą įpilkite daržovių sultinio ir 10 minučių įdėkite į orkaitę po bulvėmis ir pašildykite grilio rėžimu.
6.
Iškepusias bulves apibarstykite žalumynais, pavyzdžiui, saulėgrąžų daigais.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.