INGREDIENTAI: 700 gramų kopūstų (lapų)
200 gramų varškės
100 gramų fermentinio sūrio
2 skiltelės česnako
3 vienetai kiaušinių
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstų lapus apvirti uju kol suminkštės, kaip ir verdama balandėliams.
2.
Į dubenį sudėti varškę, sudėti tarkuotą fermentinį sūrį, įspausti česnaką česnaką, įmušti vieną kiaušinį, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir viską gerai išmaišyti.
3.
Varškės - sūrio mase įdaryti kopūsto lapus ir juos užlankstyti kaip balandėlius.
4.
Kiekvieną pyragėlį apvolioti lengvai paplaktuose likusiuose kiaušiniuose, tada džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje, gražiai apkepant iš visų pusių. Skanaus!