TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Gaivus varškės tortas su braškėmis ir mango
Gaivus varškės tortas su braškėmis ir mango

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
40 gramų miltų
35 gramai krakmolo
30 mililitrų sulčių
10 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
300 gramų kreminio sūrio
250 gramų kreminės varškės
250 gramų braškių
230 gramų cukraus
18 gramų želatinos
šiek tiek citrinos žievelės
Viršui:
400 gramų mango vaisiaus
8 gramai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir krakmolu. Išplakti, kad neliktų sausų gumuliukų.

2.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą formą, kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 17 minučių. Palikti atvėsti ir perpjauti į dvi dalis. Sulaistyti sultimis.

3.
Kremui želatiną užmerkti, kaip nurodyta ant pakuotės, vėliau ištirpinti garų vonelėje ir palikti truputį atvėsti. Braškės nuplauti, supjaustyti ir sutrinti iki tyrelės, pertinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Varškę, kreminį sūrį ir cukrų gerai išplakti, piltį braškių tyrelę, įtarkuoti žievelės. Plona srovele, nuolat maišant, supilti želatiną.

4.
Į torto formą dėti apatinį biskvitą, tepti pusę kremo, dėti antrą biskvitą, užpilti likusiu kremu ir palikti šaltai stingti.

5.
Viršui užmerkti želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Mangą nulupti, supjaustyti ir sutrinti iki košelės, kaitinti ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol užvirs, pavirti minutę, nuimti nuo kaitros, įmaišyti išbrinkusią želatiną. Palikti atvėsti. Atvėsusią supilti ant torto ir toliau laikyti šaltai, kol susitings.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..




admin · 2023-01-24 09:00 · 263 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt