INGREDIENTAI: 1 litras sultinio
400 gramų kokosų pieno (naudojome "Santa Maria")
200 gramų krevečių
200 gramų ramen makaronai (naudojome "Santa Maria")
8 vienetai pievagrybių
2 vienetai žaliųjų citrinų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai raudonosios kario pastos (naudojome "Santa Maria")
2 centimetrai imbiero (šviežio)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį kokosų aliejaus
pagal skonį baziliko lapelių (šviežių)
pagal skonį kalendros (šviežios)
pagal skonį aitriosios paprikos
pagal skonį sezamo sėklų (juodųjų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išverdame makaronus ir juos atidedame.
2.
Puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame krevetes, kepame kelias minutes.
3.
Į puodą ar keptuvę įtarkuojame česnaką ir apie 2 cm. imbiero šaknies, dedame pievagrybius ir kepiname viską dar kelias minutes.
4.
Į puodą ar keptuvę dedame raudonojo kario pastą. Kepiname viską dar minutę.
5.
Puodo ar keptuvės turinį užpilame sultiniu, leidžiame jam užvirti. Kai sultinys užverda, supilame kokosų pieną, įspaudžiame laimo sultis.
6.
Paragaujame ir pridedame druskos ir pipirų.
7.
Į dubenėlius dedame makaronų, užpilame juos paruošta sriuba.
8.
Patiekiame su šviežiu baziliku, kalendra, aitriosios paprikos griežinėliais ir sezamo sėklomis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.