INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas obuolių
8 vienetai ančiuvių
1 šaukštas svogūnų laiškų (+ šiek tiek papuošimui, smulkintų)
1 šaukštas pistacijų (lukštentų)
1 šaukštas majonezo (naudojau su grybais)
pagal skonį himalajų druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
5 vienetai vyšninių pomidorų (geltonųjų, papuošimui)
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kietai virtus kiaušinius atvėsinti, nulupti, perpjauti išilgai per pusę, atsargiai išimti trynius.
2.
Obuolį perpjauti perpus, išimti sėklalizdžius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
3.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
4.
4 ančiuvių filė ir 4 pistacijas palikti papuošimui, likusius ančiuvius ir riešutus susmulkinti.
5.
Atskirti kepto obuolio minkštąją dalį nuo žievelės, sutrinti šakute kartu su tryniais. Įberti druskos, pipirų. Sudėti smulkintus ančiuvius ir pistacijas, svogūnų laiškus. Pagardinti majonezu, išmaišyti.
6.
Gautą masę sudėti į baltymus.
7.
Puošti ančiuvių gabalėliais, pistacijomis, svogūnų laiškais, krapais, pomidoriukais.