INGREDIENTAI: 240 gramų jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ 60 dienų brandintos jautienos nugarinės kepsnį)
200 gramų fermentinio sūrio
6 riekelės šviesios duonos
1 šlakelis aliejaus
pagal poreikį sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai keptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais, bei leidžiame pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
2.
Ant duonos riekelių užtepame sviesto.
3.
Sūrį supjaustome riekelėmis.
4.
Įkaitiname kitą keptuvę, kurioje dėliojame duonos riekeles, sviestu patepta puse žemyn. Ant duonos dedame sūrio riekeles. Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepiname duonos riekeles ant mažos kaitros, prižiūrėdami, kad duona gražiai apskrustų, bet nesudegtų.
5.
Ant trijų duonos riekelių uždedame steiko juosteles, o kitas tris riekeles dedame ant sumuštinių viršaus, sūriu žemyn.
6.
Uždengę keptuvę dangčiu, dar kelias minutes pakepame, kol sūris gražiai išsilydo.
7.
Perpjauname sumuštinius pusiau ir patiekiame.