INGREDIENTAI: 8 vienetai dešrelių
150 mililitrų pieno
100 gramų kukurūzų miltų
80 gramų kvietinių miltų
20 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukšto aliejaus
0.5 šaukšto kepimo miltelių
0.5 šaukšto medaus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kukurūzų miltus sumaišyti su kvietiniais miltais, cukrumi, kepimo milteliais bei druska.
2.
Supilti medų, pieną, aliejų, įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti.
3.
Į šlapią mišinį pamažu, vis maišant supilti sausą mišinį. Gerai išmaišyti, kad masė būtų vientisa.
4.
Tešlą pilti į stiklinę beveik iki pat jos viršaus.
5.
Puode (arba gruzdintuvėje) įkaitinti aliejų. Jo turėtų būti tiek, kad apsemtų kepamus corn dogs.
6.
Į dešrelės galą smeigti pagaliuką, merkti dešrelę į tešlą iki viršaus. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
7.
Corn dogs tradiciškai patiekiami su pomidorų padažu bei garstyčiomis, bet galite rinktis ir kitus savo mėgiamus padažus.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.