INGREDIENTAI: 350 mililitrų kvietinių miltų
300 gramų varškės
150 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius išsukame su cukrumi.
2.
Varškę pertriname per sietelį. Į trynių masę beriame varškę, miltus, pilame pieną ir tirpintą sviestą. Išmaišome.
3.
Baltymus išplakame su druska iki standžių putų ir įmaišome į blynų tešlą.
4.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus. Valgėme su šaldytomis uogomis.