TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškės apkepas pagal Joną Nainį
Varškės apkepas pagal Joną Nainį

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų varškės
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
1 stiklinė manų kruopų
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal skonį cukraus
Patiekiant:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
šiek tiek grietinės
šiek tiek uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manus užpilti pienu ir palikti išbrinkti.

2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su varške sutrinti šakute. Sumaišyti su išbrinkusiomis manų kruopomis. Pagardinti vaniliniu ir paprastu cukrumi. Jei valgysite su saldžiais priedais, cukraus nepadauginkite.

3.
Kiaušinių baltymus atskirai išplakti iki standžių putų. Sudėti į varškės masę ir atsargiai, kad baltymai nesukristų, išmaišyti. Patogiausia tą daryti mentele iš apačios į viršų.

4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (patogiausiai nuimamais kraštais, apie 24 cm skersmens). Papildomai kraštelius galima aptepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais, kad apkepas neprikeptų prie sienelių.

5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol pradės skursti viršus.

6.
Iškepusį palikti kelias minutes atvėsti. Peiliu perbraukti tarp formos krašto ir apkepo, kad lengviau atsiskirtų.

7.
Apkepą išimti iš formos ir skanauti! Iškepusį tinka papuošti cukraus pudra, o valgyti skanu su grietine ir uogiene.


Patarimai:

Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.




admin · 2023-01-01 00:00 · 259 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt