INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos
1 skardinė alaus (300 ml)
0.5 šaukštelio raudonėlio
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rudojo cukraus
šiek tiek aliejaus
5 šaukštai slyvų uogienės
1 šaukštelis penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištą gerai išplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite dubenelyje prieskonius su šlakeliu aliejaus ir gerai įtrinkite jais vištą.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 C.
3.
Atidarykite alaus skardinę ir nupilkite 1/3 alaus. Pastatykite skardinę ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumir ar folija. Užmaukite vištą ant alaus skardinės ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 1,30 val arba kol višta iškeps. Jei turite termometrą - įkiškite jį į vištą, į storiausią jos dalį, o tai turėtų būti krūtinėlė, tik taip, kad jis neliestų kaulų, nes tokiu atveju parodymai bus neteisingi ir kai tik skaičiukai parodys 75 C - višta iškepusi. Ji bus labai sultinga.
4.
Pačioje pabaigoje, maždaug 10 minučių iki pabaigos patepkite vištą slyvų uogiene ir kepkite toliau. Išimkite vištą iš orkaitės ir leiskite "pailsėti" apie 10 minučių, tada nuimkite nuo skardinės ir padalinkite į dalis. Skanaus.