INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
120 gramų sviesto
100 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai brendžio (arba romo, nebūtina)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Ilgai neplakti, tik kol lengvai sumaišys. Suberti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Įmaišyti brendį (galima nepilti nieko). Supilti sviestą ir viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Obuolius nulupti, supjaustyti stambiais kubeliais. Sudėti į tešlą ir atsargiai išmaišyti, kad obuoliai pasidengtų tešla.
4.
Kepimo formą (22-23 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Supilti pyrago tešlą.
5.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.