INGREDIENTAI: Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
300 gramų miltų
70 gramų sviesto
2 šaukšteliai degtinės (arba brendis)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
700 gramų aliejaus
Sirupui:
300 gramų cukraus
200 gramų vandens
5 šaukštai medaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Papuošimui:
10 gramų šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš kiaušinių, miltų (dėti tiek kad tešla būtų tinkama minkyti), degtinės, druskos ir minkšto sviesto minkyti tešlą apie 20 minučių.
2.
Kočioti labai plonus, permatomus lapelius ir virti aliejuje.
3.
Sirupą virti iš vandens ir cukraus. Kai išgaruos maždaug pusė vandens, dėti medų, pilti citrinų sultis ir pavirti tiek ,kad sirupas lengvai tįstų.
4.
Lapelius lengvai sumirkyti šiltu sirupu ir formuoti norimos formos "skruzdėlyną".
5.
Puošti tarkuotu šokoladu.