INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
30 gramų cukraus
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 vienetas obuolių (didelio)
30 gramų razinų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas išmirkyti ir nusausinti.
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti pravėsti.
3.
Pieną pašildyti, kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų. Suberti cukrų ir mieles, išmaišyti, palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
4.
Obuolius supjaustyti maždaug 1 cm kubeliais.
5.
Į pieną supilti sviestą (nekarštą!), įmušti kiaušinį, viską išmaišyti. Suberti druską ir miltus, sudėti razinas ir obuolius.
6.
Minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie delnų. Jei reikia, berkite papildomai miltų, nepersistenkite, kitaip bandelės bus kietesnės.
7.
Tešlą uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti valandėlę pakilti.
8.
Pakilusią tešlą dalinti į 10 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną pakočioti tarp delnų suformuojam kamuoliukus. šiek tiek paspausti. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus. Vėl uždengti ir palikti 30 minučių pakilti.
9.
Kiaušinio trynį išmaišyti su šaukštu pieno, aptepti bandeles.
10.
Dėl kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 20 - 25 minučių.