INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos sūrio
200 gramų šokoladinio kremo ("Nutella" tipo)
200 gramų kreminio sūrio ("Philadelphia" tipo)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
50 gramų pieno
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį aviečių (šviežių)
pagal skonį rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dedame rikotą, mušame kiaušinius, pilame pieną ir viską gerai išmaišome, beriame „Ekstra“ miltus ir kepimo miltelius.
2.
Išmaišome tešlą, ji turi būti tiršta.
3.
Tešlą supilame į dozatorių. Blynelius darome maždaug 2 € monetos dydžio.
4.
Blynelius kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Iškeptus blynelius atvėsiname.
5.
Ant blynelių konditerinio švirkšto pagalba išspaudžiame šokoladinį kremą, dedame kitą blynelį, spaudžiame kreminio sūrio, dedame po avietę ir papuošiame rozmarino šakele.
Patarimai:
•
Buvo naudotas 0,44 l talpos dozatoriaus (dažniausiai naudojamas padažams ir pagardams laikyti, dar vadinamas konditeriniu buteliuku), tačiau jei neturite, tešlą galima supilti į konditerinį maišelį (ar į paprastą storesnio plastiko maišelį, pvz., skirtą šaldymui) ir nukirpti nedidelį kamputį.