INGREDIENTAI: 12 vienetų tortilijų (mažų)
450 gramų kalakutienos faršo
200 gramų konservuotų pomidorų (trintų, be odelių ir sėklyčių)
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių
3/4 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1/3 šaukštelio malto kumino
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
Patiekiant:
2 saujos salotų (susmulkintų)
1 vienetas agurkų (vidutinio dydžio, supjaustytų)
šiek tiek padažo (mėgstamo arba grietinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame svogūną, supjaustome plonais šiaudeliais.
2.
Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname sviestą ir aliejų. Sudedame svogūną, kepiname, kol šis suminkštėja. Tada sudedame faršą, gerai išmaišome, kad faršas nesukeptų į didelius gabalėlius. Suberiame visus prieskonius ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, vis pamaišome. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir troškiname ant silpnesnės ugnies 10-15 min, kol beveik nelieka skysčio.
3.
Tortilijas pašildome švarioje keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje.
4.
Ant kiekvienos tortilijos dedame po šiek tiek kalakutienos faršo, uždedame salotų, po kelis gabalėlius agurko ir užpilame mėgstamu padažu ar grietine. Takus galite pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu.