AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų miltų
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
50 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio sodos (arba 1 a.š. kepimo miltelių)
Įdarui:
200 gramų varškės 9%
3 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės (su kaupu)
2 šaukštai miltų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą, cukraus pudrą, druską ir kiaušinį dedamame į dubenį. Išplakame mikseriu.
2.
Beriame miltus, su maišytus su soda (arba kepimo milteliais), ir paplakame iki masė bus sausa. Bus tokie tešlos gumuliukai.
3.
Beriame masę ant stalviršio ir minkome iki gausime vientisą tešlos kamuolį.
4.
Dedame jį indą, uždengiame dangčiu ar plėvele ir siunčiame į šaldytuvą iki paruošime įdarą.
5.
Įdarui į dubenį beriame varškę, kiaušinio trynį, cukrų, grietinę ir miltus. Šakute ar šaukštu ištriname iki daugmaž vientisos masės.
6.
Imame tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto stalviščio iškočiojame maždaug 0,5cm storio lakštą.
7.
Jame formele (ar puodeliu ar lėkštute) šspaudžiame norimo dydžio apskritimus. Aš dariau gan didelius.
8.
Dedame įdaro ir lenkiame pusiau. Grietiniečių kraštus užspaudžiame pirštais arba šakute.
9.
Grietiniečius išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepame lengvai paplaktu kiaušinio baltymu.
10.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 minučių - iki grietiniečiai bus gražiai auksiniai.
11.
Patiekdami pabarstome cukraus pudra ir skanaujame!