AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
1 kilogramas karpio odos (ir kaulų)
200 gramų svogūnų
200 gramų morkų
200 gramų pastarnoko
50 gramų samanės (galima nenaudoti)
50 gramų žalumynų (čiobrelių, krapų, petražolių, svogūno laiškų)
20 gramų česnako
5 gramai rozmarino
2 gramai pipirų
2 gramai lauro lapų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų pastarnoko
200 gramų karpio
100 gramų morkų
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų svogūnų
10 gramų žalumynų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą dėti žuvies kaulus, odą, daržoves, žalumynus, rozmariną, supilti vandenį, suberti prieskonius ir neuždengus puodo, dėti į kepsninę virti 1 valandą. Baigiant virti supilama samanė.
2.
Prieš tiekiant perkošti ir pagardinti druska.
3.
Karpio file supjaustyti labai plonais griežinėliais, marinuoti su alyvuogių aliejumi, svogūno laiškais apie 30 minučių. Dėti į iki 70 temperatūros įkaitintą kepsninę ir rūkyti apie 15 minučių.
4.
Pastarnokus apšlakstyti aliejumi. Kepti ant aukštos kaitros apie 1 valandą. Apipjaustyti, pabarstyti druska ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
5.
Morkas susmulkinti griežinėliais, žalumynus susmulkinti ir sumaišyti. Kepti įkaitintoje kepsninėje iki kol apkeps.
6.
Viską tvarkingai išdėlioti lėkštėje.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.