INGREDIENTAI: Pagrindui:
165 gramai sausainių (naudojau "Gaidelį")
55 gramai kokosų aliejaus
3 vienetai minkštų datulių (be kauliukų)
Kremui:
250 gramų mango tyrės
250 gramų graikiško jogurto
2 šaukštai citrinų sulčių
5 gramai agar agaro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aliejų ištirpiname.
2.
Sausainius kartu su aliejumi ir datulėmis sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki trupinių (naudojau smulkintuvą su S formos peiliuku).
3.
Masę sudedame į kepimo formą, paskirstome, gerai prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime kremą.
4.
Kremui graikišką jogurtą sumaišome su mangų tyrę, citrinos sultimis ir paliekame 20 minučių pastovėti. Į šaldytuvą nereikia dėti!
5.
Mangų masę pilame į puodą, įjungiame kaitrą ir iškart sudedame agaro miltelius. Maišome su šluotele, masę užverdame ir verdame vieną minutę.
6.
Kremą iškart pilname ant sausainių masės ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms.
Patarimai:
•
Nepadauginkite agaro, nes kitaip bus nelabai skanu.
•
Agarą būtina užvirti.