INGREDIENTAI: 1 kilogramas lašišos filė (šviežios)
100 gramų cukraus
60 gramų druskos
20 gramų krapų (šviežių)
1 šaukštas pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš lašišos filė pašalinkite visus kaulus. Perpjaukite per pusę, kad abu gabalai būtų vienodo ilgio.
2.
Smulkiai sukapokite krapus.
3.
Sumaišykite druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite lašišos filė vidines puses, kur nėra odos. Apibarstykite krapais.
4.
Lašišos filė vidinėmis pusėmis dėkite, kad oda liktų išorėje, o vidinės pusės liestųsti. Dėkite į plastikinį maišelį, sandariai užriškite ir dėkite ant lėkštės.
5.
Laikykite šaldytuve 48 valandas, o per šį laiką maišelį apverskite 4– 5 kartus.
6.
Prieš patiekdami, nuo filė švelniai nuvalykite krapus ir prieskonius, o tuomet aštriu peiliu lašišą supjaustykite plonais gabalėliais.
Patarimai:
•
Cukrus šiame recepte padeda subalansuoti skonius, jo galite dėti tiek, kiek rekomenduojama recepte ar mažiau, pagal skonį. Taip pat ir druskos galima dėti kiek mažiau, pagal skonį.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.