INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės avižinių dribsnių (stambesnių)
0.5 stiklinės kokosų aliejaus (galima keisti kitu bekvapiu ar sviestu)
0.5 stiklinės kokoso drožlių
0.5 stiklinės riešutų (anakardžių, žemės, lazdynų ar kt.)
0.5 stiklinės medaus (galima keisti agavos ar klevų sirupu)
1/4 stiklinės sėklų mišinio (moliūgų, linų, saulėgrąžos ar kt.)
1/4 stiklinės džiovintų vaisių (razinos, abrikosai, spanguolės ar kt.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus šiek tiek pasmulkinti ir sumaišyti su avižiniais dribsniais bei sėklomis.
2.
Kokosų aliejų ištirpinti, sumaišyti su medumi, vanilės ekstraktu, druska ir prieskoniais. Po truputį, vis maišant, supilti į avižinių dribsnių masę.
3.
Avižinių dribsnių masę kloti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kas 10-15 minučių pamaišant.
5.
Ištraukus iš orkaitės suberti kokosų drožles bei pasmulkintus džiovintus vaisius ir išmaišyti. Palikite atvėsti, o tada galite arba gardžiuotis iškart, arba sudėti į stiklainiuką ir laikyti spintelėje ar kitoje sausoje vietoje. Skanaus!