INGREDIENTAI: 10 vienetų vištų blauzdelių
5 lapai sluoksniuotos tešlos
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Blauzdeles įtrinti prieskoniais ir palikti kelias valandas pasimarinuoti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti blauzdeles iš visų pusių, kad apskrustų. Apkepusias išimti ir palikti šiek tiek pravėsti.
3.
Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti ir supjaustyti kvadratais.
4.
Į tešlos gabalėlį dėti blauzdelę, suimti už kraštų ir apgauti blauzdelę, sutvirtinti siūlu ar dantų krapštukais. Blauzdelės sanarį apsukti folija.
5.
Tešlą aptepti plaktu kiaušiniu, sudėti į skardą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Prieš patiekiant nuimti siūlus ir foliją.