INGREDIENTAI: Įdarui:
150 gramų lašišų filė be odos
150 gramų brokolių
100 gramų kietojo sūrio
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas krakmolo
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
70 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek konservuotų kukurūzų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, sudėti grietinę, sviestą ir suminkyti tešlą. Ją palikti 20-30 min pastovėti.
2.
Iškočioti tešlą ir padą tešlos dėti į kepimo formą (naudojau maždaug 20 cm skersmens tartaletės forma su išimamu dugnu), subadyti šakute.
3.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
4.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su grietine, grietinėle, druska ir pipirais. Suberiame krakmolą ir viską išmaišome.
5.
Brokolį išskirstome žiedynais, apverdame.
6.
Lašiša supjaustome kubeliais.
7.
Išimame jau apkepusi pyrago padą, supilame ant jo paruošta masę ir dėliojame lašiša su brokolių ant viršaus.
8.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min, kol gražiai apkepą ir sūrio masė tampa sukietėjusi. Ant iškepusio pyrago užbėriau konservuotų kukurūzų.