TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 01:23
Karamelinis sūrio pyragas
Karamelinis sūrio pyragas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
600 gramų maskarponės sūrio (arba kreminio sūriu, Philadelphios tipo)
270 mililitrų sirupo (naudojome šviesų "Dansukker")
150 mililitrų grietinėlės
75 gramai sviesto (lydyto)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
4 šaukšteliai vanilino cukraus su natūralia vanile (naudojome "Dansukker")
3 šaukšteliai cinamono
0.5 vieneto citrina (tarkuotos žievelės)
Naminei karamelei:
500 gramų cukranendrių cukraus (naudojome nerafinuotą "Dansukker")
100 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį ir virkite, kol masė sutirštės.

2.
Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.Jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius druskos.

3.
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.

4.
Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

5.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.

6.
Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).

7.
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti.

8.
Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir patiekite.




admin · 2022-12-07 15:00 · 264 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt