INGREDIENTAI: 1 lakštas lavašo
200 gramų tepamo sūrelio (Filadelfijos tipo)
200 gramų sūdytos lašišų filė (ar šaltai rūkytos)
3 vienetai marinuotų agurkų
Papuošimui:
pagal poreikį alyvuogių (nebūtina)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ant stalo iškloti lavašą. Jį aptepti tepamu sūriu.
2.
Lašišą ir agurkėlius supjaustyti plonomis riekelėmis. Išdėlioti ant lavašo.
3.
Viską kuo standžiau susukti vyniotinį. Vyniotinį įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti pastovėti šaldytuve bent valandą (o dar geriau - kelias valandas arba per naktį).
4.
Tada gražiai supjaustyti riekelėmis. Patiekiant galima papuošti alyvuogėmis bei šviežiais žalumynais.