TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 05:34
Degintas baskų sūrio pyragas su kriaušėmis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
900 gramų kreminio sūrio (arba saldaus pieno varškės, žr. patarimus)
300 gramų cukraus (arba pagal skonį)
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
6 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kriaušių (nebūtina, bet labai tinka)
1 žiupsnelis levandų (nebūtina)
pagal skonį vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kreminį sūrį išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.

2.
Supilame grietinėlę, kiaušinius ir vėl gerai išsukame. Suberiame miltus, išsukame.

3.
Kriaušes nuvalome ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Sumaišome su smulkintomis levandomis.

4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią atsegamais kraštais) patepame sviestu, kad popierius priliptų. Išklojame kepimo popieriumi, kad kraštai 5 cm išsikištų virš formos.

5.
Į formą pilame pusę kreminio sūrio masės, dedame kriaušes, supilame likusią masę. Išlyginame paviršių.

6.
Pyragą kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje daugmaž valandą (iki pyrago viršus smarkiai sukeps ir bus tamsus).

7.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti formoje, o tada dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad visiškai atšaltų.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Daugiau apie kreminį sūrį (kas tai yra, kuo galima pakeisti) rasite šiame straipsnyje . Jeigu kreminio sūrio neturite, vietoje jo galite naudoti saldaus pieno varškę, sutrintą elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos, ir papildomai į tešlą įdėkite arbatinį šaukštelį druskos.




admin · 2022-11-29 06:00 · 305 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt