INGREDIENTAI: 400 gramų varškės
300 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio sodos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę pertriname per sietelį (susikaupkite ir tą padarykite, bus daug skanesnės spurgos).
2.
Į varškę mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišome. Suberiame miltus. Sodą nugesiname citrinų sultimis. Supilame į varškės masę. Išmaišome.
3.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus ir verdame gerai įkaitintame aliejuje.
4.
Sudedame spurgas ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstome cukraus pudra.