TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 06:52
Jautienos maltinukai su karamelizuotais svogūnais
Jautienos maltinukai su karamelizuotais svogūnais

Porcijų skaičius: 3

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai svogūnų
4 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį jūros druskos (naudojau „Matcha“)
Faršui:
500 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (aptepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Faršui svogūną ir česnaką nulupame ir pasmulkiname.

2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Jame pakepiname smulkintas daržoves.

3.
Į maltą jautieną mušame kiaušinį, pilame padažus, dedame pakepintas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Masę gerai išmaišome.

4.
Bambukinius iešmelius išmirkome vandenyje. Gnybiame faršo, formuojame pailgus volelius ir persmeigiame bambukiniu iešmeliu. Man išėjo 6. Dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepame aliejumi.

5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min.

6.
Karamelizuotiems svogūnams svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais.

7.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, pilame aliejų. Beriame aitriųjų paprikų miltelius ir rudąjį cukrų. Pakaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame svogūnus ir pakepiname 10 – 15 min, kol jie suminkštės, karamelizuosis ir paskleis saldoką aromatą.

8.
Į lėkštę dedame svogūnus, pabarstome jūros druska. Ant viršaus dedame po jautienos maltinuką.




admin · 2022-11-27 18:00 · 274 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt