INGREDIENTAI: Tešlai:
240 gramų miltų
200 gramų cukraus
1 vienetas obuolių (didelio)
125 mililitrai aliejaus
2 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Viršui:
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Elektriniu plakikliu apie 5 minutes plakti kiaušinius su cukrumi, iki baltų putų.
2.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti, pilti aliejų, dėti burokine tarka tarkuotą obuolį ir vėl gerai permaišyti.
3.
Viršui į kambario temperatūros sviestą berti miltus, paminkyti tarp pirštų, berti cukrų ir vėl minkyti pirštais iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių.
4.
Tešlą pilti į keksiukų formeles, pripildant 2/3 formelių tūrio. Ant viršaus užberti trupinius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min.