INGREDIENTAI: 125 mililitrai pieno
300 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis cukraus
1.5 šaukštelio druskos
2 šaukštai raugo
2 vienetai kiaušinių
100 gramų irisų (pieniški )
1 žiupsnelis pabarstukų
7 vienetai šokoladinių papuošimų
3 vienetai sausainių (sviestinės tešlos)
125 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, sudėti raugą (apie jo gamybą rašiau savo recepte "Naminis pyragas Velykoms"). Suberti cukrų, supilti šiltą pieną ir ištirpintą sviestą. Supilti plaktą kiaušinį. Viską suminkyti ir uždengus leisti tešlai pakilti apie 1 valandą.
2.
Kai tešla pakyla, padalinti ją į tris lygias dalis, suvolioti voleliais ir supinti juos.
3.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengus palikti šiltai dar 30 minučių.
4.
Aptepti kiaušinio trynio plakiniu. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Kepti maždaug 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
5.
Metaliniame puode, ant silpnos ugnies, pamaišant, ištirpinti irisų saldainius. Jais aplieti ir su šepetėliu gražiai išlyginti pynės viršų. Papuošti pabarstukais ir šokoladiniais kiaušinukais, bei iš anksčiau išsikeptais mažais sausainėliais.