INGREDIENTAI: 100 gramų sausainių (naudojau Gaidelio Ko-Ko-Kola, bet tinka ir klasikiniai ar šokoladiniai)
200 gramų kreminio sūrio (arba maskarponės+graikiško jogurto, žr. patarimus)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
400 gramų vyšnių (naudojau šaldytas, bet tinka ir kitokios uogos)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruošiame uogų padažą. Šaldytas vyšnias (arba kitas uogas, kurias naudojate) sudedame į prikaistuvį, beriame 2 šaukštus cukraus ir kaitiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami iki užvirs. Paverdame 3-4 minutes, tada suberiame kukurūrų kramolą (sumaišytą su 3 šaukštais vandens) ir maišydami pakaitiname iki masė sutirštės. Nuimame nuo ugnies ir paliekame visiškai atvėsti (galima padažą pasiruošti ir iš vakaro).
2.
Sausainius sutriname iki smulkių trupinių (rankomis arba elektriniu trintuvu).
3.
Į dubenį dedame kreminį sūrį, grietinėlę, 2 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Plakame elektriniu plaktuvu iki kremas ims laikyti formą.
4.
Sluoksniuojame desertą - beriame sausainių, dedame kremo, o tada - vyšnių padažo. Tada vėl sausainių, kremo ir vėl vyšnių padažo.
5.
Tiekiame iškart arba padedame į šaldytuvą pusvalandukui, jog atšaltų.
6.
Patiekiant galima papuošti smulkintais riešutais, sausainių trupiniais ar kaip tik norisi.
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje.. Arba galite jį pakeisti 120g maskarponės + 80 g graikiško jogurto.
•
Iš šio ingredientų kiekio man pavyksta dvi didelės arba 4 vidutinio dydžio porcijos.
•
Jeigu jūsų turimi indeliai neaukšti, darykite po vieną visų ingredientų sluoksnį - sausainiai, kremas, o tada vyšnių padažas.