INGREDIENTAI: 300 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
300 mililitrų pieno
170 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio sodos
pagal poreikį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, kol ištirps. Supilti kambario temperatūros kefyrą, išmaišyti. Suberti sijotus miltus. Maišome iki vientisos konsistencijos masės.
2.
Užvirinti pieną ir supilti į tešlą. Vėl gerai viską išmaišome. Išeis skysta tešla. Paliekame tešlą 20 minučių ilsėtis. Tada įmaišome sodą, po to sviestą.
3.
Įkaitinti blynų keptuvę, pilti tešlos ir kepti iš abiejų pusių. Jei kaitra bus per maža, neišeis akyti blynai. Jai kepame lietinius, tai tik juos ir kepti, jokių kitų darbų. Nes jie kepa greitai, taip pat greitai gali apskrusti.