INGREDIENTAI: 6 vienetai vištienos ketvirčių
400 gramų bulvių (apytikriai)
350 mililitrų kefyro (apytikriai)
1 galva česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
3 šakelės rozmarino
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Česnaką sutarkuoti smulkia tarka. Pusę česnako pakišti po vištienos ketvirčių odele. Likusį česnaką sudėti į dubenį.
2.
į dubenį su česnakais suberti prieskonius vištienai, prieskonius, persilado prieskonius, pipirus ir druską. Išmaišyti ir paruoštu mišiniu įtrinti mėsą. Dėti į dubenį, supilti kefyrą, rankomis dar įtrinti prieskonius su kefyru į vištieną, dėti 1 rozmarino šakelę, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
3.
Bulves nuskusti, padaryti įpjovas, bet neįpjauti iki galo. Pabarstyti bulvių prieskoniais, druska, pašlakstyti aliejumi.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti vištieną, bulves, likusias 2 rozmarino šakeles.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą, kartais pašlakstant vištieną susidariusiu skysčiu.