INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (nevirtų)
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių, virtų)
120 mililitrų vandens (krakmolo tirpinimui)
2 šaukštai krakmolo
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sudėti į puodą ir sugrūsti.
2.
Žalias bulves sutarkuoti ir išspausti skystį.
3.
Žalių ir virtų bulvių mases sudėti į vieną dunenį ir gerai išmaišyti, tuomet berti žiupsnelį druskos ir 1 valgomą šaukštą krakmolo, išmaišyti.
4.
Iš masės rankomis formuoti apvalius kukulius, truputį suploti ir viduryje padaryti nedidelį įdubimą.
5.
Į stiklinę pilti vandens, berti likusį šaukštą krakmolo ir išmaišyti iki kol ištirps.
6.
Į puodą pilti vandenį, užvirti, berti druską, tuomet supilti vandenį su krakmolu, sudėti paruoštus bulvinukus. Kai virtinukai iškils, virti dar apie 8 - 10 minutes.