INGREDIENTAI: 6 vienetai kriaušių
90 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
2 šaukšteliai kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono
Įdarui:
50 gramų lazdyno riešutų
50 gramų džiovintų spanguolių
1 šaukštelis ryžių miltų
Patiekiant:
pagal poreikį skysto medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kriaušes perpjauname pusiau ir išpjauname viduriuką - kuo daugiau išpjausite, tuo daugiau įdaro tilps.
2.
Riešutus sukapojame, spanguoles smulkiau supjaustome. Sumaišome su prieskoniais ir ryžių miltais.
3.
Kriaušes dedame į kepimo formą, įpilame apelsinų sulčių (galima keisti obuolių sultimis ar vandeniu, tik su sultimis skaniau).
4.
Į kriaušes dedame įdarą, ant įdaro viršaus dedame mažą gabaliuką kokosų aliejaus (jis suriša ingredientus). Uždengiame folija.
5.
Kriaušes kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Kepimo laikas priklauso nuo kriaušių dydžio bei nuo to kokių kriaušių norite - kietesnių ar minkštų.
6.
Kriaušes serviruojame ir apliejame medumi (arba sirupu).
Patarimai:
•
Į kepimo formą galima įdėti ir kvapnių žolelių: rozmarinų, bazilikų, čiobrelių.
•
Spanguoles galite keisti razinomis, džiovintu ananasu ar mangais. Riešutus taip pat galite keisti Jūsų mėgstamais.