INGREDIENTAI: šiek tiek sviesto (kepimo formai patepti)
pagal poreikį uogų (papuošimui)
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
1 litras grietinės (riebesnės)
200 gramų braškių
200 gramų šilauogių
0.5 stiklinės cukraus
100 mililitrų vandens (šalto, virinto)
100 gramų žaliųjų vynuogių (besėklių)
3 šaukštai želatinos
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi išsukame, kol masė pabals ir patrigubės. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę išmaišome. Pilame į 24 cm skersmens sviestu pateptą kepimo formą.
2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.
3.
Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.
4.
Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame brinkti 10 min. Ištirpiname garų vonelėje: indelį su želatina statome į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišome, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Paliekame atvėsti.
5.
Uogas nuplauname, nusausiname. Vynuoges perpjauname per pusę, braškes padaliname į kelias dalis.
6.
Grietinę su cukrumi išplakame elektriniu plakikliu. Įspaudžiame citrinos sulčių. Plona srovele, nuolat maišant, supilame atvėsusią želatiną. Gerai išmaišome. Suberiame uogas. Jei masė išėjo labai skysta, galima kelios minutėms įdėti į šaldytuvą, kad šiek tiek pradėtų stingti, bet nesustingtų pilnai.
7.
Renkame tortą: pirmą biskvitą dedame į formą.
8.
Kremą padaliname į 3 apyligias dalis. Pirmu trečdaliu aptepame pirmą biskvitą. Ant viršaus dar vienas biskvitas ir vėl kremas,tuomet vėl biskvitas, ant viršaus - likęs kremas.
9.
Dedame į šaldytuvą stingti, geriausia pernakt. Puošiame uogomis.