TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Prancūziškas obuolių pyragas
Prancūziškas obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
280 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
115 gramų sviesto (šaltas)
65 gramai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 ir 1/5 kilogramo obuolių
2 šaukštai sviesto
140 gramų razinų
100 gramų cukraus
1 šaukštas brendžio
1 šaukštelis cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui ištirpinti keptuvėje sviestą, sudėti nuluptus ir supjaustytus obuolius su išimtais sėklalizdžiais, cukrų, cinamoną ir razinas. Kepti,kol iš obuolių išgaruos vanduo ir jie suminkštės.

2.
Nuimti nuo ugnies, įpilti brendžio, išmaišyti ir atvėsinti obuolių įdarą.

3.
Tešlai sumaišyti miltus su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Sudėti šaltą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Sudėti kiaušinius ir išminkyti vientisą tešlą.

4.
Uždengti tešlą maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 20 minučių.

5.
21 cm skersmens kepimo formą aptepti sviestu, išimti tešlą iš šaldytuvo ir padalinti ją į dvi dalis.

6.
Patarčiau imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir iš vienos tešlos dalies suformuoti pagrindą paspaudžiant pirštais, kad neliktų tuščios vietos, o antrą tešlos dalį iškočioti, uždėti ant viršaus ir užspausti kraštus.

7.
Šakute padaryti kelias skylutes ant tešlos viršaus ir aptepti kiaušinio plakiniu.

8.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Priklauso nuo orkaitės ir jos galingumo,tad patikrinkite įbedę dantų krapštuką į pyrago vidurį. Šis turi būti sausas.




admin · 2022-10-21 15:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt