TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Mandarininiai macarons sausainukai
Mandarininiai macarons sausainiai

Porcijų skaičius: 17


INGREDIENTAI:
Tešlai:
150 gramų migdolų miltų (ar kavamale sumaltų migdolų)
150 gramų cukraus pudros
110 gramų kiaušinių baltymų (4 vidutinio dydžio)
150 gramų cukraus pudros (arba paprasto cukraus)
37 gramai vandens
2 lašai maistinių dažų (oranžinių)
Įdarui:
50 gramų grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek vanilės
50 gramų mandarinų sulčių (perkoštų)
180 gramų balto šokolado
43 gramai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje persijojame du kartus migdolų miltus ir 150 gr cukraus pudros. Įmušame pusę kiaušinių baltymų, sumaišome ir atidedame į šalį.

2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišome vandenį ir 150 gr cukraus pudros ar paprasto cukraus. Statome ant ugnies ir kaitiname, kol pasieks 118 C (neturint termometro, tai įvyksta per maždaug vieną-dvi minutes nuo virimo pradžios). Kai sirupas pamažu pradeda burbuliuoti, įlašiname maistinių dažų ir tuo pat metu pradedame plakti likusius baltymus.

3.
Iki sirupas užvirs, jie turi gerai padvigubėti, pabalti ir tapti beveik standus. Tuomet plona srovele supilame sirupą į baltymus, nenustojant jų plakti. Plakame, kol jie atvės ir taps blizgantys, standūs.

4.
Per keletą kartų, atsargiai įmaišome į migdolų miltus ir cukraus pudrą.

5.
Imame konditerinį maišelį (antgalis nr. 6 arba 8), išspaudžiame ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos norimo dydžio macarons, paliekant šiokius tokius tarpus, nes kepant jie šiek tiek išsiplės. Paliekame apie 1 val., kad apdžiūtų viršus.

6.
Įkaitiname orkaitę iki 150-160 C ir kepame 12 minučių. Paliekame atvėsti, tuomet atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus.

7.
Įdarui susmulkiname šokoladą ir išlydome jį garų vonelėje.

8.
Nedideliame prikaistuvyje užviriname grietinėlę ir vanilę. Kitame - pašildome iki 50 C mandarinų sultis. Abu skysčius supilame ant išlydyto šokolado, paliekame minutei ir tada sumaišome iki vientisos masės. Įmaišome gabaliukais supjaustytą sviestą. Paliekame šaldytuve, kad sustingtų.

9.
Kai sausainiai būna visiškai atvėsę, ant vienos pusės išspaudžiame paruošto kremo ir uždengiame kita pusele. Laikome šaldytuve porą valandų, kad sutvirtėtų.




admin · 2022-10-21 12:00 · 259 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt