TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Vištienos peteliai su braškių salsa
Vištienos peteliai su braškių salsa

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų vištų sparnelių vidurinių dalių
150 gramų braškių
2 vienetai citrinų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vorčesterio padažo
2 šaukšteliai maltos kalendros
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nusausintą vištieną sudedame į dubenį, ant jos išspaudžiame česnaką, nutarkuojame 1 citrinos žievelę, išspaudžiame jos sultis, supilame alyvuogių aliejų, Vorčesterio padažą, dedame 1 arbatinį šaukštelį kalendros bei pipirų ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir paliekame valandai pasimarinuoti.

2.
Į kitą dubenį sudedame kubeliais pjaustytas braškes ir svogūną, užtarkuojame pusės citrinos žievelę, įspaudžiame jos sultis, dedame 1 arbatinį šaukštelį kalendros bei truputį pipirų. Gautą mišinį gerai išmaišome.

3.
Vištieną kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.

4.
Patiekiame kartu su braškių salsa bei ryžiais. Skanaus!




admin · 2022-10-18 06:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt