INGREDIENTAI: 400 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų grietinės
200 gramų varškės
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su minkštu kambario temperatūros sviestu, grietine ir kiaušiniais ir cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo miltų rūšies ir kiaušinių dydžio - tešla turi būti lengvai minkoma, nelipni, bet ne kieta.
2.
Tešlą iškočioti ir norima formele išspausti arba tiesiog peiliu supjaustyti sausainius.
3.
Sausainius dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
4.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
5.
Iškepusius sausainius pabarstyti cukraus pudra.