AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
100 gramų razinų
80 gramų cukraus
50 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį cinamono
Viršui:
100 gramų riešutų (graikiniai, migdolai ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į dubenį, pabarstyti cinamonu ir išmaišyti, kad pasidengtų visi obuoliai.
2.
Į dubenėlį dėti sviestą ir ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangėje, palikti šiek tiek pravėsti.
3.
Tešlai į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską.
4.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išplakti, supilti į dubenį su miltais. Gerai išmaišyti, supilti ištirpintą sviestą ir dar kartą permaišyti.
5.
Į dubenį su tešla suberti obuolius, razinas, pusę riešutų ir išmaišyti.
6.
Kepimo formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą masę.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 55 minutes. Patikrinti ar iškepė galima mediniu pagaliuku, įsmeigus į pyragą ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus. Iškepusį pabarstyti likusiais riešutais.