INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių
2 vienetai burokėlių
200 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
1 šlakelis aliejaus
1 šlakelis obuolių acto
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morką ir burokėlius sutarkuojame per burokinę tarką, svogūną smulkiai supjaustome.
2.
Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, morką ir burokėlius. Daržoves suverčiame į puodą, suberiame bulves. Paskaniname druska, pipirais, lauro lapeliais. Užpilame vandeniu ir užverdame.
3.
Faršą sumaišome su prieskoniais, formuojame kukuliukus ir suberiame į sriubą. Ją verdame apie 20 min, kol daržovės ir kukuliai išverda. S
4.
Supilame obuolių actą, suberiame smulkintas petražoles. Sriubą gardiname šaukštu grietinės. Skanaus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!