INGREDIENTAI: 1/4 vieneto kopūstų (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
2.5 šaukšto kvietinių miltų (apytikriai)
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskonių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek grietinės (patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kopūstą susmulkiname (per stambiausią tarką arba peiliu, kaip galima smulkiau). Sudedame į indą, kuriame darysime tešlą.
2.
Įmušame kiaušinius, suberiame druską, pipirus, kitus prieskonius (galima naudoti bet kuriuos, jums patinkančius, aš dažnai pridedu kmynų ir džiovintos paprikos). Viską gerai išmaišome ir suberiame miltus bei išminkome tešlą. Miltų reikia tiek, kad galima būtų formuoti blynelius rankomis. Jei matote, kad įbėrėte per daug, paminkykite rankomis, vis sugniaužiant - kopūstuose labai daug skysčio, jis išsiskirs ir suvilgys tešlą.
3.
Iš paruoštos tešlos formuojame maždaug delno dydžio blynelius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Kepti reikia maždaug tiek pat, kiek ir mėsos maltinius. Iš to kiekio tešlos iškepsite šešis - aštuonis blynelius.
4.
Patiekiame su grietine.