TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kremiška bulvienė su sūriu

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
750 gramų bulvių (didelių)
750 mililitrų sultinio
200 mililitrų grietinėlės
220 gramų svogūnų
60 gramų sviesto
15 gramų česnako
2 gramai maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų čederio sūrio (naudojau West country farmhouse Cheddar)
pagal skonį petražolių
pagal skonį svogūnų traškučių
pagal skonį alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puodą dedame ant viryklės, nustatome vidutinę kaitrą.

2.
Į puodą dedame sviestą. Jam ištirpus dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Kepiname iki svogūnai ir česnakai suminkštės.

3.
Į puodą dedame nuskustas supjaustytas bulves ir pilame sultinį.

4.
Verdame iki bulvės bus minkštos.

5.
Pilame grietinėlę, pagardiname pipirais. Paverdame dar 5 minutes.

6.
Viską sutriname elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Pagal skonį pagardiname druska

7.
Patiekiant ant lėkštės dugno dedame tarkuoto čederio sūrio (vienam dubenėliui daugmaž 50g sūrio). Ant viršaus pilame sriubos.

8.
Papuošiame smulkintomis petražolėmis, traškiai keptais svogūnais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.

9.
Prieš valgant būtina viską išsimaišyti!


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Sriubai bulves geriau rinkitės ne tokias krakmolingas - bulvienė bus malonesnės tekstūros.


Bulvienės tirštumą koreguokite savo nuožiūra, nes jis labai priklausys nuo naudojamų bulvių krakmolingumo. Jeigu viską sutrynę matysite, kad sriubos norėtųsi skystesnės, įpilkite papildomai sultinio ir gerai išmaišykite.




admin · 2022-10-12 21:00 · 285 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt