TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Trupiniuotis su uogiene
Trupiniuotis su uogiene

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų sviesto
500 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
600 gramų uogienės (tirštos, spanguolių, obuolių, serbentų ar kt.)

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. Į sviestą suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir suminkykite tešlą. Miltų kiekis gali šiek tiek varijuoti, priklausomai nuo kiaušinių dydžio ir pačių miltų rūšies. Jų dėkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų per kieta.

2.
Tešlą padalinkite į tris kamuoliukus, juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 minučių, jog sušaltų.

3.
Kai tešla atšals ir sutvirtės, du kamuoliukus sutarkuokite stambia tarka į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutarkuotą tešlą dar ranka paskirstykite, kad būtų visur tolygi ir šiek tiek ranka suspauskite. Ant jos dosniai aptepkite uogienės, o ant viršaus užtarkuokite likusią tešlą.

4.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Iškepusiam pyragui prieš pjaustant leiskite atvėsti, kad uogienės sluoksnis sutvirtėtų.




admin · 2022-10-10 18:00 · 248 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt